Cristina Hlusak ThetaHealing® since 1998 | Master & Certificate of Science | Representative of Romania since 2008
+40 746 525 785
cristina@thetahealing.ro

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cristin4/public_html/wp-content/themes/yogastudio/fw/core/core.media.php on line 337

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cristin4/public_html/wp-content/themes/yogastudio/fw/core/core.media.php on line 338
Descopera traditiile Solstitiului de iarna

Peste cateva zile incepe solstitiul de iarna!

In acest articol oferit de Cristina Hlusak, poti sa descoperi traditiile solstitiului de iarna, pe care le poti aplica si tu.

In acest an, solstitiul de iarna are loc pe data de 21 decembrie. Solstitiul din decembrie se intampla in aceeasi clipa pentru noi toti, peste tot pe Pamant.

Solstitiul de iarna ofera cele mai putine ore de soare ale anului. Astfel, aceasra este cea mai scurta zi a anului.

In Marea Britanie, cea mai scurta zi a anului dureaza 7 ore, 49 de minute si 41 de secunde. Ca atare, aceasta zi este considerata cea mai lunga noapte a anului in emisfera nordica.

In emisfera sudica, zorii vin mai devreme si amurgul mai tarziu. Soarele este mare in emisfera sudica. Acolo oamenii au cea mai lunga zi si cea mai scurta noapte.

Pentru multi oameni care sarbatoresc solstitiul, aceasta este cea mai importanta zi a anului, pentru ca intampina noul soare.

Solstitiul din decembrie marcheaza “transformarea Soarelui” cu multe sarbatori si festivaluri.
in Roma antica, festivalul Solstitiului de iarna incepea pe 17 decembrie si dura timp de 7 zile, pentru a onora Saturn, tatal zeilor. Atunci razboaiele erau intrerupte sau amanate, jocurile de noroc permise si ranchiuna si certurile uitate.

In unele traditii, in aceasta zi de solstitiu oamenii aprind lumanari, pentru a simboliza caldura si lumina soarelui.

Altii, aleg cu grija un brad, pe care il aduc in casa cu o mare ceremonie si pe care il pun in vatra focului dupa ce inchieie sarbatorile Craciunului. Cenusa este apoi colectata si presarata pe camp ca ingrasamant sau pastrata ca medicament. Aceasta cenusa este aruncata pe camp in fiecare noapte, pana la a douasprezecea noapte. O alta parte din cenusa este apoi pastrata ca semn de noroc pentru anul urmator. Multi tin aceasta cenusa sub pat, pentru a le proteja casa impotriva tunetelor si fulgerelor.

In fiecare an, in emisfera de Nord, odata cu solstitiului de iarna, sarbatorim sosirea iernii, reinnoirea soarelui si victoria luminii asupra intunericului. Zorile in fiecare an, sunt marcate cu re-aparitia sau renasterea soarelui in prima zi de iarna, pe 21 decembrie.

Se spune ca in aceasta zi soarele a fost salvat din ghearele necuratului, reprezentat de intuneric. Astfel, soarele a raspandit treptat razele sale peste tot in lume si acest moment a simbolizat triumful binelui asupra raului.

Produsele alimentare traditionale solstitiului de iarna sunt rodiile si nucile uscate.
In multe traditii se crede ca cine consuma masline verzi va fi protejat impotriva insectelor, iar cine mananca usturoi in aceasta noapte, va fi protejat impotriva durerilor de articulatii.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2023